23 April 2023, 18:57 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord is met de tiende competitiezege op rij, zondag tegen FC Utrecht, weer een stap dichter bij de zestiende landstitel in de Eredivisie gekomen. De Rotterdammers van coach Arne Slot wonnen in eigen huis met 3-1 en kunnen volgende speelronde bij een zege op Excelsior en puntenverlies van PSV al kampioen worden.

Feyenoord ging diep afgelopen donderdag in Rome tegen AS Roma. In de verlenging moesten de spelers van Slot het hoofd buigen voor de Italianen die met 4-1 wonnen. Drie dagen later kregen ze al de kans om zich te herstellen, tegen Utrecht, dat Feyenoord eerder dit seizoen op 1-1 had gehouden in de Galgenwaard.

Slot startte met Lutsharel Geertruida centraal achterin voor de zieke Genot Trauner. Marcus Pedersen speelde als rechtsback en Marcos López als linksback voor de geschorste Quilindschy Hartman. Voorin was er een basisplaats voor Igor Paixão naast Santiago Giménez en Oussama Idrissi.

De thuisploeg zette meteen vanaf de aftrap druk, maar de eerste kans was voor de bezoekers. Othmane Boussaid zag zijn schot echter rechts naast het doel van Justin Bijlow gaan. Szymanski schoot in de 15e minuut wel raak. Mats Wieffer liet een voorzet vanaf rechts van Pedersen lopen en de Pool schoot binnen.

Feyenoord controleerde de wedstrijd en zag Utrecht nauwelijks gevaarlijk worden. Giménez kreeg kansen op de tweede treffer, maar doelman Vasilis Barkas zat er nog tussen. De keeper van Utrecht redde ook op een schot van aanvoerder Orkun Kökcü, maar was daarna kansloos bij de kopbal van Giménez in de rebound: 2-0. De Mexicaan scoorde in de zesde wedstrijd op rij, voormalig aanvoerder Dirk Kuijt deed dat als laatste voor Feyenoord in 2004.

Slot wisselde in de tweede helft Alireza Jahanbakhsh voor Paixão en Javairô Dilrosun voor Idrissi. Danilo was de tweede helft al begonnen voor Szymanski. Jahanbakhsh pakte met een goed geplaatst schot van net buiten het zestienmetergebied nog zijn doelpunt mee en dat deed Bas Dost ook aan de andere kant. Het deerde het Legioen in Rotterdam niet, dat al zong over de aanstaande titel.