Feyenoord rekent op Trauner en Stengs voor bekerduel met AZ

6 February 2024, 18:23 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot verwacht dat Gernot Trauner en Calvin Stengs voldoende fit zijn om woensdagavond tegen AZ te spelen in de kwartfinale van de KNVB-beker. "Ze hebben getraind, maar we moeten even afwachten hoe ze reageren", zei hij op een persconferentie. "Ik heb echter alle aanleiding om te veronderstellen dat ze kunnen spelen."

Trauner kan niet altijd drie duels per week spelen en Stengs miste anderhalve week geleden een thuisduel met FC Twente omdat hij niet helemaal fit uit een bekerduel met PSV was gekomen.

Het heeft er alle schijn van dat Santiago Giménez ook aan de aftrap verschijnt in De Kuip. De topscorer van Feyenoord scoorde in de eerste helft van het seizoen achttien keer in de Eredivisie. Na de winterstop trof de Mexicaan alleen doel tegen NEC. Hij scoorde niet in zijn laatste vier duels.

Eredivisie
Slot wisselde Giménez zondag in het gewonnen uitduel met AZ (0-1) in de Eredivisie. De coach was na die ontmoeting tevreden over de uitslag. "Maar vooral aan de bal deden we het niet goed. "Santi kan beter, maar andere jongens ook. Hij moet leveren en een beetje geluk krijgen. Geluk krijgen kan je met hard werken een beetje afdwingen. Hij hoeft van mij niet te scoren, maar ik verwacht wel dat hij hard werkt."

Feyenoord kan in het bekerduel met AZ weer beschikken over Ayase Ueda. De spits uit Japan is teruggekeerd van de Azië Cup.

AZ mist Vangelis Pavlidis. De topscorer van de club uit Alkmaar is geschorst.
 

 


Door: ANP