Feyenoord-trainer Slot: staken is sowieso competitievervalsing

24 September 2023, 18:55 uur
Sport
mainImage
ANP
Trainer Arne Slot.

Trainer Arne Slot van Feyenoord vindt dat het gestaakte uitduel met Ajax sowieso tot competitievervalsing leidt. " De KNVB heeft volgens mij nu drie opties", stelde hij. "Je kan uitspelen met publiek, dat lijkt me niet de meest reële optie. Dan blijven er twee opties over. Dan is eentje doorspelen zonder publiek en de ander is dat het een overwinning voor ons zal zijn. In beide gevallen is het competitievervalsing. Want Ajax speelde afgelopen donderdag en wij speelden afgelopen dinsdag. Niet alleen mentaal maar ook fysiek zou hun minste fase nu gaan aanbreken. De competitievervalsing is er sowieso al enorm, doordat dit gebeurd is. Nu is de vraag wat de KNVB gaat bepalen om dit tot een minimum te beperken."

Ajax keek na een klein uur tegen een achterstand van 3-0 aan toen de wedstrijd definitief werd gestaakt. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük had even daarvoor beide ploegen voor de tweede keer naar de kleedkamers gestuurd omdat er opnieuw vuurwerk op het veld werd gegooid. Ook lag het spel al even stil omdat er een drinkbeker op het veld lag.

Bestorming

Hooligans van Ajax bestormden de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena nadat het duel definitief was gestaakt. Ze vernielden een glazen pui en drongen het stadion binnen. De spelers van Ajax en Feyenoord mochten lang de kleedkamers niet uit. De roltrappen in het stadion werden buiten gebruik gesteld.

"Daar merkten wij op de plek waar wij zaten weinig van", reageerde Slot. "Zoals je weet mogen er geen Feyenoord-supporters mee naar de ArenA en waren er alleen vier of vijf directieleden. Voor het overige was er niemand van ons, dus was er ook geen onrust over familieleden die op de tribune zaten."

 


Door: ANP