Feyenoord volgt veilig het old boys netwerk

5 February 2019, 13:30 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Dick Advocaat

Het ziet er naar uit dat Dick Advocaat een makkelijke landing maakt in De Kuip. De leiding van Feyenoord volgt met zijn keuze veilig het algemene standpunt van het journalistieke old boys netwerk en maakt daarmee achter de schermen de weg vrij voor Dirk Kuyt, die ook nog eens in het pulletje past van de supporters. 

Als Advocaat, die in september 72 jaar wordt, ja zegt tegen Feyenoord is dat voor de duur van één seizoen en heeft het leidinggevende trio bij Feyenoord (De Jong-Van Geel-Koevermans) zich ook in de zomer van 2020 slim veilig gesteld met een publiekslieveling. Zo’n vooruitzicht scheelt een heleboel kritiek wanneer zou blijken dat Feyenoord straks niet de beker wint.

Weliswaar verkocht Johan Derksen maandagavond in het gezaghebbende voetbalcaféprogramma Veronica Inside Dick Advocaat een paar rake klappen vanwege diens misplaatste gedrag tegenover de VAR (afgelopen zondag), maar dat was voor de Bühne. Over het algemeen wordt ‘hun collega-analist’ Dick Advocaat door de John de Mol-mannen Johan Derksen, René van der Gijp en Jan Boskamp op handen gedragen en heeft Feyenoord bij de handen zijnde aanstelling van de Voorburger ook weinig commentaar te verwachten van Valentijn Driessen (De Telegraaf) en Hans Kraay (FOX en Veronica Inside). Daarmee is het old boys netwerk rond. De jongere sportjournalisten in het circuit hebben die doorslaggevende rol nog niet.

Ook op de supporterssite lijkt Advocaat redelijk welkom. Zeker omdat met zijn komst de loper wordt uitgelegd voor Dirk Kuyt, die nu trainer is van Feyenoord onder 19 en wel nog het grote diploma moet halen.