Feyenoord wint na vroege 2-0-achterstand bij Go Ahead Eagles

3 September 2022, 23:39 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles na een vroege achterstand van 2-0 toch gewonnen. In de Adelaarshorst, de thuisbasis van de nog puntloze ploeg uit Deventer, werd het 4-3 voor de Rotterdammers.

Al na 13 minuten leidde Go Ahead met 2-0 door een eigen doelpunt van Patrik Walemark en een rake kopbal van Isac Lidberg. Walemark werkte de bal onfortuinlijk in eigen doel na een schot van Evert Linthorst. Nog voor rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte via twee doelpunten van Danilo, waarna Javairô Dilrosun de ploeg van trainer Arne Slot met een diagonaal schot met links op voorsprong schoot. Met een fraai schot van afstand zorgde de Pool Sebastian Szymanski voor de 2-4, waarna Oliver Edvardsen diep in blessuretijd nog de 3-4 binnengleed.

Bij Feyenoord maakte de Noor Fredrik Bjørkan zijn debuut. Hij verving de zieke Lutsharel Geertruida.

Feyenoord heeft na vijf wedstrijden 13 punten, twee minder dan koploper Ajax. Feyenoord heeft wel een punt meer dan PSV, dat zaterdagavond met 2-1 verloor bij FC Twente