Feyenoord zonder Nieuwkoop tegen Bayer Leverkusen

18 September 2024, 17:33 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord kan donderdag in de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen in de Champions League niet beschikken over Bart Nieuwkoop. De verdediger ontbrak met een blessure op de laatste training voor het duel. Nieuwkoop was zaterdag in het uitduel met FC Groningen (2-2) nog basisspeler en werd na een uur spelen gewisseld.

Thomas Beelen werd tegen de Groningers in de rust gewisseld omdat hij klachten had. De verdediger deed woensdag wel mee aan de training en lijkt inzetbaar. Anis Hadj Moussa maakt na een blessure ook zijn rentree in de selectie. Ramiz Zerrouki kan ook spelen. Tegen Groningen was hij geschorst.

Feyenoord verspeelde in de Eredivisie al 6 punten. Trainer Brian Priske vroeg op de persconferentie om geduld. "Er is een grote omslag geweest binnen de selectie. Dat is de uitdaging. 40 procent aan nieuwe spelers, waaronder vele jonge spelers. Sommige spelers die uit mindere competities komen en niet gewend zijn om zoveel minuten te maken. Ik ben dankbaar voor de verwachtingen en de druk, maar soms is het mijn taak om de verwachtingen realistisch te maken", sprak de Deen.

Priske doet beroep op fans

Bayer Leverkusen won vorig seizoen voor het eerst de titel in de Bundesliga en staat nu voorlopig vijfde, met 6 punten uit drie duels. Priske: "Je kan kijken naar de 'waarde' van beide teams, daar zit een gat tussen. Maar op de dag zelf denk ik dat dat gat kleiner is. Alles is mogelijk. Je moet erin geloven. Morgen zullen we zeker onze fans nodig hebben voor negentig tot honderd minuten."

Aanvoerder Quinten Timber kijkt uit naar het begin van de Champions League. "Dit is de mooiste competitie waar je in kunt spelen, de Eredivisie zit daaronder. Vorig seizoen was Leverkusen ongeslagen. Nu hebben ze al wel een keer verloren, maar ze hebben een plan en zijn een van de beste ploegen van Europa. Het is een mooie uitdaging", sprak hij.
 

 


Door: ANP