Feyenoorder Stengs onzeker voor Utrecht door nieuwe enkelblessure

29 March 2024, 16:18 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoorder Calvin Stengs is onzeker voor het thuisduel met FC Utrecht door een nieuwe enkelblessure. De 25-jarige middenvelder was op de weg terug van een knieblessure, maar kreeg vrijdag tijdens de training een tik op de enkel. Dat meldde trainer Arne Slot op de persconferentie voor de wedstrijd van zondag.

"Calvin viel vandaag uit op de training, dus we moeten afwachten", zei Slot. "Als hij vandaag geen last zou hebben gekregen, dan zou hij zondag bij de selectie hebben gezeten. Ik heb nog steeds wel hoop dat dit lukt. Deze blessure is gerelateerd aan de enkel, niet de knie. De knie voelt volgens hem echt goed aan. Hopelijk kan hij dat zo houden."

Slot lijkt zondag een beroep te kunnen doen op al zijn internationals. Ook Quilindschy Hartman, die geblesseerd moest afhaken voor de wedstrijden van Oranje tegen Schotland en Duitsland, kan waarschijnlijk spelen. "Ik verwacht wel dat hij beschikbaar is", aldus de trainer, die mogelijk binnenkort ook weer de beschikking heeft over keeper Justin Bijlow. "Het zal niet lang meer duren voor hij bij de groep kan aansluiten. Hij traint nu nog apart, maar doet al wel keepershandelingen."

Jahanbakhsh

Hetzelfde lijkt op te gaan voor aanvaller Alireza Jahanbakhsh, die eveneens al enige tijd aan de kant staat. "Jahanbakhsh traint ook apart, maar heeft vandaag al één oefening met de groep gedaan. Ik verwacht hem volgende week of een week later weer bij de selectie", aldus Slot.

Feyenoord is de nummer 2 van de Eredivisie. De ploeg heeft 10 punten achterstand op koploper PSV. De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht begint zondag om 14.30 uur in De Kuip.