mainImage

Formule 1 telt in 2023 liefst 24 races, Zandvoort op 27 augustus

20 september 2022, 18:22 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

De Formule 1 telt volgend jaar voor het eerst 24 grands prix. De Dutch Grand Prix op Zandvoort is op 27 augustus de eerste race na de zomerstop. De internationale autosportfederatie FIA heeft de kalender voor 2023 goedgekeurd.

Het wereldkampioenschap begint op 5 maart in Bahrein en eindigt op 26 november in Abu Dhabi. Nieuw op de kalender is de Grand Prix van Las Vegas op 18 november. Het is de derde race die in de Verenigde Staten wordt gehouden, na Miami op 7 mei en Austin op 22 oktober.

De prestigieuze race in Monaco, waarvan lang onduidelijk was of er een nieuw contract zou komen, blijft in de Formule 1 en staat gepland voor 28 mei. Verder keert de Grote Prijs van Qatar na één jaar afwezigheid terug (8 oktober) en is er ook weer een race in Shanghai gepland. De Grote Prijs van China is sinds 2019 niet meer gehouden vanwege het coronavirus, in 2023 is het op 16 april de vierde race van het jaar.

Zandvoort mag opnieuw de race laat in de zomer houden, zoals ook de wens is van de organisatie. Het spektakel op het circuit in de duinen, waar dit jaar meer dan 300.000 toeschouwers werden verwelkomd, is wel een week naar voren gehaald en heeft in 2023 de plek op de kalender gekregen die traditioneel toebehoorde aan de Grote Prijs van België op Spa-Francorchamps. De race in de Ardennen is verplaatst naar 30 juli.

"Een kalender met 24 races bewijst opnieuw de groei van de Formule 1 en de aantrekkingskracht wereldwijd", zegt FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem. "De toevoeging van nieuwe circuits en het behoud van traditionele races onderstrepen het gezonde beheer dat de FIA over de sport voert. Ik verheug met er nu al op dat we in 2023 nog meer spannende races aan een nog grotere schare fans kunnen aanbieden."

 


Door: ANP | Foto: ANP