Geen Haags Sportgala maar Haags sportoverzicht

10 November 2020, 08:38 uur
Sport
mainImage

Er komt jaar geen Haags Sportgala als afsluiting van het sportjaar. In plaats daarvan komt er een overzicht van alle Haagse sportprestaties, op 18 december te zien bij Omroep West.

Het college heeft besloten, omdat door de maatregelen om het coronavirus te controleren veel (belangrijke) sporttoernooien en -evenementen zijn afgelast, in navolging van NOC*NSF ook geen awards uit te reiken.  

Hoewel 2020 volgens wethouder Hilbert Bredemeijer (Sport) 'misschien niet de traditionele kampioenen voortbrengt, kent dit jaar wel vele helden. Zo bleven verenigingen hun leden op afstand betrekken, trainden topsporters thuis volop door en zorgden vrijwilligers ervoor dat er veilig en verantwoord kon worden gesport. Al deze sporters en supporters verdienen onze waardering'.

In het overzicht zit bijvoorbeeld een rondje langs de Haagse sportvelden, een kijkje in de keuken bij de Haagse Topsport en een ode aan de scheidsrechter. Onder andere windsurfers Kiran Badloe en Lilian de Geus, wielrenner Ide Schelling en beachvolleybal-duo Alexander Brouwer & Robert Meeuwsen werken mee aan het jaaroverzicht.