Geen winst voor Dafne Schippers bij rentree

19 August 2020, 20:59 uur
Sport
mainImage
ANP

Dafne Schippers heeft haar eerste wedstrijd van deze zomer over 200 meter niet kunnen winnen. De Utrechtse atlete, tweevoudig wereldkampioene op deze sprintafstand, rende tijdens de Gyulai Istvan Memorial in Hongarije naar de tweede tijd: 22,94.

Ze moest Lynna Irby ruim voor laten gaan. De Amerikaanse won in 22,55. Schippers hield wel de Zwitserse Mujinga Kambindji achter zich en ook de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou, twee andere wereldtoppers.

Het was lang niet zeker dat de Nederlandse sprintster zou lopen in het stadion van Szekesfehervar. Vorige week schoot het in haar rug en sloeg de twijfel toe of ze wel zou starten, liet haar broer en manager Derek Schippers weten. "Uiteindelijk toch besloten het te doen", meldde hij.

Schippers kwam tijdens de race wel goed door de bocht. Met lange passen en hoge frequentie spurtte ze als eerste het rechte stuk op. Maar ze verkrampte op de laatste meters en gaf toen te veel terrein prijs.

De atlete liep ook haar eerste wedstrijd in het buitenland. Ze had deze zomer na de lange coranapauze alleen meegedaan op Papendal aan de zogeheten Inspiration Games. Samen met Marije van Hunenstijn en Nadine Visser kwam ze uit op een alternatieve 3x100 meterestafette.

Vorig jaar kon ze haar titel op de 200 meter bij de WK in Doha niet verdedigen. Ze liep tijdens het toernooi een liesblessure op tijdens de 100 meter en moest zich afmelden voor haar favoriete afstand.

Schippers is met 22,94 ook niet de snelste Nederlandse van dit jaar. Dat is Lieke Klaver, die vorige week in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds 22,66 liep. Klaver werd tijdens de memorial in het stadion van Szekesfehervar tweede op de 400 meter in 52,11.