Dagblad070 | Geen WTA-finales voor Bertens

Geen WTA-finales voor Bertens

mainImage

Kiki Bertens is er in Linz nog niet in geslaagd zich te plaatsen voor de WTA-Finals. De 27-jarige tennisster verloor in Oostenrijk in de kwartfinales van de Amerikaanse tiener Cori Gauff: 7-6 (1) 6-4. Bertens heeft daardoor nog niet genoeg punten veroverd om Serena Williams op de ranking te passeren.

In de eerste set moest een tiebreak de beslissing brengen. Door enkele afzwaaiers en een dubbele fout zag Bertens de set naar Gauff gaan. De 15-jarige Amerikaanse brak op 1-1 ook de opslagbeurt van Bertens en liep uit naar 3-1. Het lukte de Nederlandse niet meer om die achterstand ongedaan te maken. Op 5-4 benutte Gauff haar tweede matchpoint.

Bertens had het indoortoernooi in Oostenrijk op het laatste moment aan haar schema toegevoegd. Ze is nog in de race voor deelname aan de WTA Finals. Om een ticket veilig te stellen moet ze een kleine achterstand op Serena Williams goedmaken, die momenteel achtste staat op de ranking. De beste acht tennissters spelen het afsluitende WTA-toernooi in Shenzen.

Negende op jaarranking

Door de uitschakeling staat Bertens vooralsnog negende op de jaarranking. Op het toernooi van Moskou kan ze nog proberen punten te veroveren om voorbij Williams te komen.

De tennisster uit Wateringen heeft een druk programma achter de rug. In Oostenrijk speelde Bertens, die net terug was uit China, voor de vijfde week op rij een tennistoernooi. Na de zege in de eerste ronde zei ze al vermoeid te zijn.

Voor Gauff is het de eerste keer dat ze zich plaatst voor de halve finales van een WTA-toernooi. De Amerikaanse versloeg met de zege op Bertens ook voor het eerst in haar carrière een speelster uit de top tien. Op Wimbledon werd ze in de kwartfinale uitgeschakeld door de Roemeense Simona Halep.


Foto: ANP