Gemeenteraad wil financiële steun voor stichting Met Senioren naar ADO

13 October 2023, 11:46 uur
Sport
mainImage
Hart voor Den Haag

Als het aan de gemeenteraad ligt komt er snel financiële steun voor de stichting Met Senioren naar ADO. Een motie van Hart voor Den Haag die daartoe opriep, werd door alle partijen in de gemeenteraad gesteund.

Bij de laatste thuiswedstrijd van ADO tegen Top Oss werd Hart voor Den Haag-fractievoorzitter Richard de Mos aangesproken door de stichting Met Senioren naar ADO over het ontbreken van steun vanuit de gemeente. "De stichting vecht tegen groeiende eenzaamheid onder ouderen", vertelt De Mos. "Zij doet dit door senioren mee te nemen naar thuiswedstrijden van ADO Den Haag. De stichting is daarbij volledig afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren. Jaarlijks zegt het circa 35.000 euro tekort te komen."

Daarom verzocht Hart voor Den Haag het college van burgemeester en wethouders om snel in overleg te treden met de stichting, om te bezien hoe de gemeente kan helpen om het tekort te dichten. De volledige gemeenteraad steunde dit voorstel.

Voetpad

De Mos vroeg in dezelfde gemeenteraadsvergadering ook opnieuw aandacht voor het realiseren van een ADO-voetpad bij het stadion. "Al jaren wordt beloofd om de verkeerssituatie tussen Randstadrailhalte Forepark en het ADO-stadion, vanwege het ontbreken van een voetpad bij een deel van dit gebied, te verbeteren. De huidige situatie is zowel voor voetgangers als voor fietsers nog steeds onveilig,” aldus De Mos. Zijn aangenomen motie verzoekt het college om snel met een oplossing te komen voor de onveilige situatie.