Gewonde Ajacied Klaassen: ik wilde niet weglopen

5 April 2023, 23:40 uur
Sport
mainImage
ANP

Ajacied Davy Klaassen zei niet te hebben overwogen te stoppen met spelen, nadat hij door een uit een vak met supporters van Feyenoord gegooid voorwerp was geraakt en een bloedende hoofdwond opliep. "Ik wilde niet weglopen. Dan hebben ze je. Dat laat ik niet toe", zei Klaassen bij ESPN.

Kort nadat de door Ajax gewonnen halve finale van het bekertoernooi tegen Feyenoord was hervat, viel Klaassen alsnog uit. "Ik voelde een kloppend gevoel in mijn hoofd. Dan heeft dapper doorgaan niet zo veel zin." Volgens Klaassen is er geen sprake van ernstig letsel. "Het gaat wel prima weer. En gelukkig hebben we gewonnen."

Vanzelfsprekend had hij een incident van dit formaat niet zien aankomen. Klaassen: "Als wij hier spelen, zijn het altijd gekke wedstrijden. Maar dit hadden we niet verwacht. Op een gegeven moment voelde ik iets op mijn hoofd, best wel hard. Ik had ook pijn. Daarna kwam een enorme boosheid. Pas toen wees een speler van Feyenoord mij er op dat ik best wel flink bloedde."

Of de middenvelder aangifte gaat doen, wist hij nog niet. "Dat moet ik nog even overleggen. Dat is nu niet het eerste waar ik aan denk." Ajax heeft inmiddels besloten om dit wel te doen tegen de 32-jarige dader uit Roelofarendsveen.


Door: ANP