Girona-coach Michel wacht tegen Feyenoord 'historische avond'

1 October 2024, 17:50 uur
Sport
mainImage
ANP
Daley Blind.

Voor de Spaanse voetbalclub Girona wacht een bijzondere avond. Trainer Michel sprak, een dag voor het duel uit de Champions League met Feyenoord, zelfs van een "historische avond". Nooit eerder speelde de club uit Catalonië een Europees duel in het Estadi Montilivi. "Het is een droom om in de Champions League te spelen en nog meer om het op eigen veld te doen", citeerde de website van de club de trainer na afloop van de persconferentie.

"We willen genieten van de wedstrijd en het goed doen. Ik wil dat we goed presteren. Als dat het geval is, hebben we een kans om te winnen", meende Michel, die Feyenoord tegen NEC met 1-1 gelijk zag spelen, maar toch onder de indruk was. "Feyenoord had 70 procent balbezit. Het is een dominante ploeg met een 4-3-3 formatie. Ze willen de bal hebben, ook tegen Leverkusen."

Feyenoord verloor een kleine twee weken geleden dat eerste groepsduel met 4-0 van de Duitse kampioen, terwijl Girona met 1-0 onderuitging bij Paris Saint-Germain. In de competitie wacht de ploeg van Michel al een maand op een overwinning, al gaven de twee laatste duels Michel moed. Zowel tegen Rayo Vallecano (thuis, 0-0) als Celta (uit, 1-1) speelde Girona gelijk. "We hebben twee wedstrijden gespeeld waarin we volgens mij beter waren dan onze tegenstanders. We konden bij Celta lange tijd domineren. We zitten in een stijgende lijn qua spel en vertrouwen. Ik zie het team al veel beter worden. Morgen zijn de spelers supergemotiveerd. Thuis de hymne van de Champions League horen zal een historisch moment zijn voor heel Girona."

Bij Girona voetballen Arnaut Danjuma en Donny van de Beek. Daley Blind is een maand uitgeschakeld door een voetblessure.
 

 


Door: ANP