Golfer Joost Luiten zakt naar 6e plaats

11 July 2020, 17:38 uur
Sport
mainImage
ANP
Joost Luiten.

De Nederlandse golfer Darius van Driel begint zondag als één van de kanshebbers op de eindzege aan de laatste dag van de Austrian Open, het eerste evenement op de Europese Tour sinds maart. De 31-jarige prof, die vorig jaar een vaste speelkaart bemachtigde voor het topcircuit, was zaterdag op de Diamond Club in Atzenbrugg opnieuw goed op dreef.

Met een rondje van 70 slagen (2 onder par) steeg Van Driel van de zevende naar de gedeelde derde plek, op slechts één slag van de nieuwe leiders Nicolai von Dellingshausen uit Duitsland en Marc Warren uit Schotland. De twee koplopers staan op een totaal van 205 slagen.

Joost Luiten, die na de eerste ronde het klassement aanvoerde, zakte in de tussenstand van de tweede naar de gedeelde zesde plaats. Hij had voor zijn derde omloop 72 slagen nodig. Met een score van 207 heeft Luiten zondag ook nog goede winstkansen. De Rotterdammer won in 2013 op dezelfde baan in Atzenbrugg het Lyoness Open.

Van Driel produceerde zaterdag vijf birdies en drie bogeys. Een dag eerder had hij in Oostenrijk nog veel indruk gemaakt met een rondje van 65 slagen, met liefst acht birdies en slechts één bogey.

Luiten, die donderdag sterk opende met een rondje van 65 slagen, speelde zaterdag solide. Tegen twee birdies liet hij twee bogeys noteren. Hij verspeelde vrijdag zijn leidende positie met een omloop van 70 slagen en een triple bogey (+3) op de zevende hole. Een dag later voltooide Luiten deze hole netjes in 4 slagen (par).

Wil Besseling zakte uit de top 10 door een rondje van 74. Hij neemt na drie dagen de gedeelde negentiende plek in met een score van 211. Daan Huizing wist zich iets te verbeteren. Dankzij een omloop van 73 slagen steeg hij naar de gedeelde dertigste positie met een totaal van 214. Robbie van West beleefde met een score van 78 slagen een mindere dag. Hij staat na drie ronden met een totaal van 220 op de gedeelde 65e plaats.


Door: ANP