Haagse Daniël Ligier nationaal kartkampioen

10 March 2019, 19:20 uur
Sport
mainImage
Fam. Ligier

De Haagse Daniël Ligier (13) heeft vandaag in Genk (België) de eerste plaats behaald in het GK4 kartkampioenschap in de categorie IAME X30 Junior Nationaal. In de vrije training werd hij al eerste, hij kwalificeerde zich aanvankelijk als vijfde voor de eerste race, daarna als eerste voor de finale en hij finishte dus uiteindelijk als eerste. “Om de beste te zijn moet je in je hoofd denken: ‘ik wil winnen’. Als je dat doet, dan geloof je in jezelf. Dus ik heb tegen mezelf gezegd: ik wil winnen,” zegt Daniël blij, met de trofee in zijn handen.

Daniël maakt sinds januari 2019 deel uit van het professionele PDB Racing Racing team en wordt gecoacht door Luc Willemse (20) die tot een paar jaar geleden Europese en wereldkampioenschappen karten reed. Voordat Daniël deel uitmaakte van PDB Racing Team, nam hij in 2018 deel aan het NKH, het nationaal kampioenschap huurkarts. Tot afgelopen zomer trainde hij in de Uithof in Den Haag, waar hij in 2015 begonnen is met karten. Jeroen, van de Haagse kartschool JND Racing: “Daniël was altijd leergierig, maakte veel meters en heeft hier goed aan zijn techniek gewerkt.”

Daniëls eerste sponsor, Tropical Car Rental Bonaire, is ook erg trots op dit fantastische resultaat. Eigenaar Jan Huizing: “We zijn trots dat we jouw sponsor mogen zijn, Daniël!”

Daniël woont met zijn moeder in Scheveningen en zit op de International School of The Hague in Kijkduin. Je kunt zijn prestaties volgen op Facebook via www.facebook.com/danielligierracing