Hagenaar Verheydt wil clubrecord Almere City verbeteren

5 April 2021, 11:39 uur
Sport
mainImage
prive-collectie Facebook
prive-foto

De voor Almere City uitkomende Haagse voetballer Thomas Verheydt (29) wil maandagmiddag, tweede Paasdag, het clubrecord van de meeste goals in één seizoen, verbeteren. De centrumspits heeft daar nog één doelpunt voor nodig. Dat verbeteren van het clubrecord zal dan vanmiddag moeten gebeuren in het treffen tegen het de laatste weken goed draaiende Roda JC, dat steunt op de Haagse inbreng van oud-ADO Den Haag spelers Erik Falkenburg, Danny Bakker en Thijmen Goppel.

Het clubrecord van meeste doelpunten in één seizoen voor Almere City was de afgelopen jaren in handen van spits Vincent Janssen, die in het seizoen 2014-2015 19 keer trefzeker was voor de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie, die nu uitzicht heeft op promotie naar de Eredivisie.

Het contract met de 29-jarige oud speler van onder andere Scheveningen loopt komende zomer af maar van bijtekenen is nog geen sprake. Zeker vanwege financiële redenen lonkt voor Verheydt nog een overgang naar een buitenlandse ploeg. Verheydt kwam in het seizoen 2017-2018 op lager niveau al in Engeland uit voor Crawley Town. Bij eventuele promotie van de polderploeg naar de hoogste klasse in Nederland staat Verheydt ook open voor een langer verblijf in Almere.