Dagblad070 | Het beachstadion moet voller

Het beachstadion moet voller

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het The Hague Beach Stadium moet ook doordeweeks vol zijn. Daarom gaan de gemeente, het bedrijfsleven en het stadion samenwerken. Kinderen, kantoren, ouderen en patiënten uit de zorg worden gestimuleerd om op het strand te gaan sporten.
'Sportstimulering en Revalidatie aan Zee' heet het programma dat de komende twee jaar van kracht is. Tienduizend scholieren, vierhonderd ouderen, tienduizend mensen uit het bedrijfsleven en 150 patiënten uit de zorg moeten ervoor zorgen dat het beachstadion niet alleen tijdens topevenementen is gevuld. Elke dinsdag en donderdag kunnen deze aan de slag met sport en spel.

"Voor veel mensen is het strand vanzelfsprekend een sportplek", zegt Rick van Oosterhout, eigenaar van het The Hague Beach Stadium. "Maar dan denken ze aan wind- of kitesurfen. Sporten die hoogdrempelig zijn. Maar er is zoveel meer mogelijk en dat is vaak onbekend. Zoals de plek dat ook voor sommigen is. We merken nog steeds dat veel kinderen nog nooit op het strand zijn geweest, ook al wonen ze in Den Haag."

Tot de zomer zijn de gymlessen op het strand volgeboekt, maar in september is er nog plek.


Foto: Digitaal Dagblad