Dagblad070 | 'Het gaat niet om de schoonheid, we willen winnen'

'Het gaat niet om de schoonheid, we willen winnen'

mainImage
Alan Pardew.

Alan Pardew debuteerde vorige week met een belangrijke 2-0 overwinning op RKC Waalwijk op de bank als hoofdcoach van ADO Den Haag. De 58-jarige Engelsman maakt zich nu op voor zijn tweede duel in de Eredivisie: de uitwedstrijd tegen FC Utrecht vrijdag om 20.00 uur.

Pardew was tijdens het duel met RKC met name tevreden over het verdedigende werk van zijn ploeg. “Aan de bal was het soms wat onrustig. We moeten wat kalmer worden in balbezit", aldus de Engelse manager. “Maar ik was zeer te spreken over het optreden van de verdediging. We hebben daar een goede mix van kwaliteiten staan”, sprak Pardew donderdag tijdens de persconferentie voor de wedstrijd in en tegen Utrecht. “Een sterke tegenstander”, noemde de trainer het.

“Elke overwinning helpt ons de goede kant op en zorgt ervoor dat ons gevoel beter wordt. Na RKC zullen we vooral verdedigend meer vertrouwen hebben gekregen”, zei Pardew, die nogmaals benadrukte dat in deze fase de resultaten het belangrijkst zijn voor ADO Den Haag. “We hoeven het voetballandschap niet te veranderen. Het gaat niet om de schoonheid, we willen winnen.”

 


Door: ADO Den Haag | Foto: OrangePictures