ABN AMRO Cup weer de graadmeter

17 August 2018, 17:46 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Voor de elfde keer is de ABN AMRO Cup hét prestatietoernooi voor de hockeyers waarmee de teams zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. De voorronden werden gespeeld op donderdag 16 augustus verspreid door het land, het finaleweekend is op 18 en 19 augustus op HC Rotterdam.

In de voorronde eindigde HGC als tweede achter poulewinnaar en titelhouder Rotterdam. HC Klein Zwitserland eindigde in dezelfde poule als derde. Zaterdag komt HGC om 15.00 uur in actie tegen SCHC. Ook zondag spelen de Gazellen, net als Klein Zwitserland in het stadion van HC Rotterdam.

De ABN AMRO Cup is inmiddels niet meer weg te denken uit de voorbereidingen van de teams uit de Hoofdklasse. De ABN AMRO Cup is de traditionele aftrap van het hoofdklasseseizoen.

Aan de elfde editie van de ABN AMRO Cup doen wederom alle twaalf mannenteams uit de hoofdklasse hockey mee. Onder de twaalf deelnemende teams bevindt zich ook HC Klein Zwitserland, de promovendus van het afgelopen seizoen. De Haagse club heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door in twee jaar tijd te promoveren van de eerste klasse naar de Hoofdklasse.

Titelverdediger in de ABN AMRO Cup is voor het tweede jaar op rij HC Rotterdam. Voor de club was het in 2017 de vijfde overwinning van het toernooi, daarmee verstevigen de Rotterdammers hun record. Het finaleweekeinde (18-19 augustus) wordt wederom gespeeld in het stadion van HC Rotterdam.

De toegang tot de ABN AMRO Cup is op alle dagen gratis. Het speelschema is te vinden op www.abnamrocup.nl