17 February 2019, 10:45 uur
Sport
mainImage
ANP

De Nederlandse hockeysters hebben in de FIH Pro League een ruime zege geboekt op de Verenigde Staten. Het team van bondscoach Alyson Annan won in Winston-Salem met 5-0, onder meer dankzij twee doelpunten van Frédérique Matla. Daarmee herstelde Oranje zich van de 1-0-nederlaag eerder deze maand in en tegen Australië. Dat verlies betekende het einde van een lange reeks overwinningen. Nederland had liefst 44 keer niet verloren.

Nederland opende voortvarend tegen het team dat gecoacht wordt door oud-international Janneke Schopman. Halverwege stond het al 5-0. Lidewij Welten had de score geopend, kort voor het einde van het eerste kwart deden Laurien Leurink en Matla Oranje uitlopen naar 3-0. In het tweede kwart scoorden Marloes Keetels en nogmaals Matla.

Nederland speelt volgende week in Buenos Aires in de vierde speelronde tegen Argentinië.