Hooi naar Curaçao, Pinas en Troupée bij Jong Oranje

2 November 2018, 01:23 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Elson Hooi is zoals gebruikelijk weer onderdeel van de voorlopige selectie van Curaçao. De Caribische ploeg neemt het op maandag 19 november in de CONCACAF Nations League op tegen Guadeloupe. Curaçao won haar eerste duels in dit kwalificatietoernooi overtuigend van Grenada (10-0) en de Britse Maagdeneilanden (0-5).

Er bevinden zich verder twee spelers van ADO Den Haag in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 20 jaar: Shaquille Pinas en Giovanni Troupée. Het 'beloftenelftal' van Oranje speelt eerst op donderdag 15 november (18.30 uur) een uitwedstrijd tegen Zwitserland in Baden en ontvangt vijf dagen later Italië in Katwijk aan Zee.

KNVB-coach Bert Konterman heeft 25 spelers opgenomen in de voorselectie. Er volgt dus nog een schifting. De vorige keer overleefde Pinas deze wel, maar Troupée niet. Pinas debuteerde toen als invaller voor Oranje onder 20 tegen Duitsland (1-1) en stond daarna voor het eerst in de basis tegen Polen (4-1 winst).

Jeugdkeeper Jack Morauw en de door ADO Den Haag aan VVV-Venlo verhuurde Sem Steijn zitten in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar. KNVB-coach Mischa Visser zal op vrijdag 9 november zijn definitieve groep bekendmaken. Daarmee treedt hij op een vriendschappelijk toernooi in het Spaanse Pinatar aan tegen Engeland, België en Ierland. Deze duels worden tussen donderdag 15 en maandag 19 november afgewerkt.