Dagblad070 | Hugo Botermans gevierde man bij Jong ADO

Hugo Botermans gevierde man bij Jong ADO

mainImage
Hugo Botermans.

Jong ADO Den Haag oogde in de eerste vier speelronden nog wat onwennig op het nieuwe decor van de Derde Divisie, maar zondag viel alles op zijn plek voor de ploeg van Virgilio Teixeira. Het nog ongeslagen Blauw Geel ’38 werd met 5-1 weggevaagd op De Aftrap. Hugo Botermans was de gevierde man met twee goals.

Botermans viel vorige week sterk in tegen HSC’21 en werd daarvoor met een basisplek beloond door Teixeira. De spits betaalde het vertrouwen uit en had er na 50 minuten spelen al twee in liggen. Eerst maakte Botermans na acht minuten de 1-0 met een schot vanaf de rand van de zestien meter. Vlak na rust deed hij een tweede duit in het zakje, toen hij feilloos binnen schoot na voorbereidend werk van Benjamin Reemst. Tussendoor had Mats van Kins na een mooie aanval en een sterke actie ook al de 2-0 gemaakt met een diagonaal schot.

Jong ADO Den Haag zat op rozen, maar na een uur kwam de spanning even terug. Jean-Frits Boom haalde een doorgebroken speler neer, moest er daarom met rood vanaf en zag tot overmaat van ramp dat de veroorzaakte vrije trap via Mustafa Güler de 3-1 opleverde. Er was echter geen man overboord, omdat de 4-1 en de 5-1 er snel achteraan kwamen. Quinzairo Boasman scoorde na een één-tweetje met invaller Killian van Mil, de eveneens ingevallen Lance Duijvestijn tekende voor het slotakkoord.


 


Foto: ADO Den Haag