Indy Groothuizen (ADO) gekozen in Jong Oranje

6 October 2018, 13:04 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Indy Groothuizen behoort opnieuw tot de definitieve selectie van Jong Oranje. De Nederlandse talenten spelen in oktober twee kwalificatiewedstrijden voor het EK 2019. Op vrijdag 12 oktober (18.30 uur) tegen Letland en vier dagen later, op dinsdag 16 oktober (18.30 uur), is Oekraïne de tegenstander op De Vijverberg in Doetinchem.

Groothuizen maakte al in twee interlandperiodes en bij vier interlands deel uit van de selectie van Jong Oranje, maar wacht nog op zijn debuut voor de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi. In de selectie ontbreekt de geblesseerde Feyenoorder Justin Bijlow, die Groothuizen in de vorige interlandperiodes voor zich moest dulden.

Shaquille Pinas is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje onder 20, dat medio oktober twee oefeninterlands speelt. Op vrijdag 12 oktober (17.30) gaat het nationale jeugdelftal op bezoek bij Duitsland, op vrijdag 16 oktober (19.00 uur) speelt Oranje o20 om 19.00 uur tegen Polen in Katwijk aan Zee. Giovanni Troupée heeft de schifting niet overleefd en staat op de standby-lijst.