25 February 2024, 17:43 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord begint de topper van volgende week tegen PSV met een achterstand van 10 punten op de Eindhovenaren. Het was aan Yankuba Minteh te danken dat die marge niet verder opliep. De Gambiaan maakte als invaller beide doelpunten in de uitwedstrijd tegen Almere City FC: 0-2. Minteh schoot de bal in de 72e minuut van afstand fraai over keeper Nordin Bakker in het doel. In blessuretijd tikte de buitenspeler van dichtbij de tweede treffer binnen.

Het was de tweede week op rij dat Feyenoord, dat donderdag na strafschoppen tegen AS Roma strandde in de Europa League, ontsnapte in de Eredivisie. Mats Wieffer maakte vorige week zondag in het thuisduel met RKC Waalwijk kort voor tijd de 1-0. Feyenoord kreeg de laatste vijf competitiewedstrijden geen doelpunt meer tegen. Vitesse was op 21 januari de laatste ploeg die in de competitie wist te scoren tegen de regerend kampioen.

Feyenoord-trainer Arne Slot was er niet bij in Almere omdat hij ziek is. Datzelfde gold voor verdediger Bart Nieuwkoop. Een andere verdediger, Lutsharel Geertruida, opende in de eerste helft de score voor Feyenoord. Met die treffer leek niets mis, maar scheidsrechter Edwin van de Graaf keurde het doelpunt toch af. In aanloop naar de aanval van het doelpunt bleek spits Santiago Giménez buitenspel te hebben gestaan. De bal kwam bij hem, nadat Jochem Ritmeester van de Kamp de bal niet onder controle kreeg. Volgens de voor dit seizoen ingevoerde regelgeving moest het doelpunt worden afgekeurd.

Almere, dat bezig was aan een sterke reeks en uit de laatste zeven competitieduels 14 punten pakte, kreeg het gevoel dat er ook tegen Feyenoord wat te halen viel. De uitploeg speelde slordig en leed veel balverlies. Trainer Sipke Hulshoff, de vervanger van Slot, bracht na een uur spelen Minteh in de ploeg voor Igor Paixão. De Gambiaan had niet veel later al succes. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied plaatste hij de bal van grote afstand over de iets te ver voor zijn doel staande keeper Bakker: 0-1. Een andere invaller, Calvin Stengs, stelde Minteh kort voor tijd in staat nog eens te scoren.

Feyenoord staat volgende week voor de vierde keer dit seizoen tegenover PSV. De vorige drie duels waren in De Kuip. Feyenoord verloor in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (0-1) en in de competitie (1-2). In de beker hadden de Rotterdammers wel succes (1-0).