Joël Donald kiest voor Scheveningen

26 August 2018, 13:24 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Een kleine week voor het sluiten van de overschrijvingstermijn is Scheveningen er nog in geslaagd om een versterking aan te trekken. Aanvaller Joël Donald tekende afgelopen donderdag een contract voor één seizoen en sluit per direct aan bij de selectie van trainer John Blok, onder voorbehoud van de administratieve afhandeling door de KNVB.

Joël Donald (22) kwam via sv Overbos en FC Abcoude in de jeugdopleiding van AZ terecht. Bij de Alkmaarders begon hij in het seizoen 2016/2017 in het beloften elftal dat later dat seizoen met kampioen zou worden van de Tweede Divisie en promoveerde naar de Jupiler League. Donald zelf zette die stap al een paar maanden eerder via een transfer naar Telstar, waar hij dat seizoen tot 19 wedstrijden zou komen.

De zomer daarna volgde de stap naar Eredivisionist FC Groningen. Een doorbraak in de hoofdmacht bleef uit, maar in het beloften elftal in de Derde Divisie lang mee deed om de bovenste plekken kwam hij in 29 duels tot 9 doelpunten. Scheveningen en Donald kennen elkaar dus al, want het afgelopen seizoen stond hij dus ook tweemaal tegenover de ploeg waar hij vanaf heden deel vanuit zal maken.