Jong ADO te sterk voor Feyenoord

20 August 2018, 23:16 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

ADO Den Haag 2 heeft een duidelijk betere competitiestart gemaakt dan de grote broers. Het won vanmiddag thuis van Feyenoord en mocht bovendien van geluk spreken dat doelman Mike Havekotte in bloedvorm stak en de Rotterdammers een aantal keren op bewonderenswaardige wijze op afstand hield. Vooral als Polley het op zijn heupen had.

Feyenoord kwam weliswaar in het Cars Jeans Stadion voor rust op voorsprong door een doelpunt Kökcü, maar die bleek uiteindelijk niet houdbaar. Een kwartier voor het einde had Havekotte al zoveel pegels van de Rotterdammers om zeep geholpen (ook van invaller Joël Zwarts), dat de flinkheid van Feyenoord opgebruikt was en het genade vroeg. Yahya Boussakou en Maarten Rieder vulden die overgave met twee goals in.

Boussakou deed dat met hoofd na maatwerk van Tyrone Owusu, terwijl toen Rieder zich voor Feyenoord-doelman Ten Hove gemanoeuvreerd had en hij daar vervolgens vanuit het middenveld zijn offerte kreeg, zag men een koelbloedige afmaker. En die ziet men graag in Den Haag sinds de herinnering aan Bjorn Johnsen.

Volgende week maandag gaat ASO Den Haag op bezoek bij FC Dordrecht.

Opstelling ADO Den Haag 2: Havekotte; Polley (84. Van Mil), Muringen, Pinas, B. Kuipers; Reynolds (46. Owusu), Rieder, Van Wetten; Boussakou, Van Huffel (78. Reijneveld), Van Kins.