Jongerenstadslab Escamp: goede ideeën

20 June 2019, 10:51 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Op het oude terrein van ADO Honkbal kwamen dinsdag 18 juni zo’n 20 jongeren tussen 13 en 21 jaar oud bijeen om hun mening te geven over alle sportmogelijkheden in hun stadsdeel, Escamp. Dit stadsdeel is door wethouder Richard de Mos benoemd tot het Haags Sportkwartier. Hij wil hier graag meer mensen aan het bewegen krijgen en meer mensen met elkaar verbinden.

Na een warming up die kickbokser Ismael Benali gaf, gingen de jongeren aan de slag met alle vragen via een Serious Game. Het spel leidde hen langs alle vragen met tussendoor sportieve opdrachten. Per groep werden al hun ideeën genoteerd en aan het einde van de avond mocht elke groep hun beste idee pitchen voor de jury die bestond uit Jamal Aoulad m’hand issa van MooiWelzijn, Leyla Benali van SamenHaags, Hanneke van der Marel (directeur Sport van de gemeente Den Haag) en wethouder De Mos zelf.

Umar Mirza van School of Shapers kwam nog zijn levensverhaal vertellen. Dit maakte veel indruk op de groep doordat hij situaties schetste die de jongeren zelf ook allemaal meemaken op school. Ondertussen was de jury in beraad gegaan en de keuze viel uiteindelijk op een idee van de groep waar ook jongens van de Jongerenraad Morgenstond inzaten.

Zij willen graag een locatie om vanuit die plek jongeren verder te helpen richting sport. Ook willen ze graag een Snapchat-kanaal op gaan zetten om alle informatie over sport in Escamp te delen. Samen met de gemeente en samen met de groep aanwezigen van dinsdagavond gaan ze dit idee nu uitwerken en uitvoeren.