Joost Luiten zakt naar 2e plaats in Oostenrijk

10 July 2020, 23:20 uur
Sport
mainImage
ANP

Golfer Joost Luiten heeft op de tweede dag van de Oostenrijkse Open de leidende positie moeten afstaan aan de Spanjaard Miguel Ángel Jiménez. Luiten staat gedeeld tweede, samen met vier andere golfers. Darius van Driel volgt daarna als zevende.

De 34-jarige Luiten pakte op de openingsdag de koppositie met een ronde van 65 slagen, zeven onder par. De Rotterdammer, in 2013 winnaar van het Lyoness Open op dezelfde baan in Atzenbrugg, produceerde vrijdag een triple bogey (+3) op de zevende hole. Luiten sloeg echter ook vijf birdies en kwam zo uit op 70 slagen. Met een totaal van 135 slagen volgt hij op twee slagen van Jiménez die een ronde van zeven onder par liep en op 133 slagen staat. De Spanjaard sloeg tien birdies en drie bogeys.

De 31-jarige Van Driel, die vorig jaar een vaste speelkaart voor de Europese Tour wist bemachtigen, meldde zich tijdens de tweede ronde bovenin met een knappe ronde van 65 slagen (acht birdies, één bogey). Met een totaal van 136 staat hij drie slagen achter op de Spanjaard en één slag op Luiten.

Wil Besseling staat na twee speelronden gedeeld achtste. De golfer ging rond in 69 slagen, drie onder het baangemiddelde, waarmee hij op een totaal van 137 slagen (-7) staat.

Ook Daan Huizing en Robbie van West haalden de cut. Huizing staat na een ronde van 71 slagen, op een gedeeld 38e plaats met -3. Van West had in totaal een slag meer nodig en staat 51e. Voor Lars van Meijel is het toernooi na twee ronden klaar.