Jordi Cruijff trots en dankbaar in ArenA

18 December 2018, 20:31 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jordi Cruijff heeft voor de eerste keer sinds de naamswijziging een bezoek gebracht aan de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De zoon van de wereldberoemde nummer 14 was diep onder de indruk. Overal in het stadion van Ajax zag hij zijn in 2016 overleden vader terug. ''Ik weet zeker dat hij dit geweldig had gevonden'', liet Jordi Cruijff (44) weten op de website van de Amsterdamse club.

''Het is heel emotioneel'', vervolgde hij. ''De laatste keer dat ik hier was, was mijn vader net overleden. Ik had toen heel andere emoties. Nu zie ik alles vanuit een rustiger standpunt. Het gevoel dat ik krijg bij binnenkomst is moeilijk uit te leggen. Je ziet je vader overal staan, het maakt me enorm trots."

Jordi Cruijff stelt het eerbetoon zeer op prijs. ''Ik ben enorm dankbaar voor het feit dat dit mogelijk is gemaakt. Ook de supporters zijn altijd enthousiast geweest over mijn vader. Hij hield van het contact met de fans en was super blij met ze. De connectie tussen de club, de fans, het stadion, de stad Amsterdam en Johan Cruijff is overduidelijk. Prachtig.''