Kiki Bertens officieel in top 10

8 October 2018, 09:22 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Tennisster Kiki Bertens maakt sinds maandag officieel deel uit van de top 10 van de wereld. De 26-jarige Westlandse is ten opzichte van vorige week geklommen van de elfde naar de tiende plaats. Bertens bereikte afgelopen week de derde ronde op het WTA-toernooi van Peking.

''Ik heb nooit echt gedacht dat ik dit kon bereiken'', schreef Bertens op Instagram, bij een foto van haar nieuwe ranking. ''Maar als je hard werkt, is alles mogelijk. Stiekem trots op mezelf.''

De pupil van de Rotterdamse coach Raemon Sluiter is pas de vierde Nederlandse tennisster ooit die de mondiale top 10 heeft gehaald. Kea Bouman lukte dat in de jaren twintig van de vorige eeuw, ver voor het proftijdperk in het tennis aanbrak. In de afgelopen vijftig jaar wisten alleen Betty Stöve en Brenda Schultz bij de beste tien op de wereldranglijst te komen.

Bertens komt deze week in actie in Linz. Ze is op het Oostenrijkse hardcourt als tweede geplaatst en treft Barbara Haas in de eerste ronde. De 22-jarige Oostenrijkse heeft een wildcard gekregen voor het toernooi in eigen land. Bertens werd vorig jaar direct uitgeschakeld in Linz en heeft dus amper punten te verdedigen voor de wereldranglijst. Ze staat 45 punten achter op de Duitse Julia Görges, die ook meedoet in Linz.

Bertens kan zich ook nog plaatsen voor de WTA Finals in Singapore, het eindejaarstoernooi voor de beste acht speelsters van 2018. Op die ranglijst neemt ze de negende plek in, met slechts 10 punten achterstand op Karolina Pliskova uit Tsjechië. Pliskova doet deze week met een wildcard mee aan het toernooi in Tianjin.