Klaas-Jan Huntelaar naar Schalke 04

18 January 2021, 22:53 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

De overgang van Klaas-Jan Huntelaar van Ajax naar Schalke 04 is zo goed als rond. Volgens de Duitse tv-zender Sport1 is de 37-jarige aanvaller inmiddels bij zijn vroegere club in Gelsenkirchen aangekomen en ondergaat hij een medische keuring. 

Huntelaar zou wellicht dinsdag al kunnen meetrainen met de hekkensluiter van de Bundesliga. Dat zal echter ook afhangen van zijn fysieke gesteldheid. Hij bleef afgelopen zondag bij Ajax in de topper tegen Feyenoord in Amsterdam (1-0) aan de kant met een kuitblessure.

De eerstvolgende wedstrijd van Schalke is woensdag thuis tegen FC Köln. Vier dagen later komt landskampioen en koploper Bayern München op bezoek. De nieuwe trainer Christian Gross, die eind december werd aangesteld, wil Huntelaar er graag bij hebben. De 76-voudig international moet met zijn inbreng de Duitse volksclub behoeden voor degradatie.

De geruchten over een terugkeer van Huntelaar naar zijn vroegere club, waar hij tussen 2010 en 2017 onder contract stond, kwamen donderdag via de Duitse krant Bild naar buiten. Op dezelfde avond scoorde hij als invaller nog twee keer voor Ajax in de eindfase van het uitduel met FC Twente (1-3).

Na afloop liet Huntelaar in Enschede weten dat het klopte dat Schalke hem heel graag wilde hebben. Hij sprak van een lastige keuze voor hem. Zowel Ajax als Schalke draagt hij een warm hart toe. "Het is alsof ik tussen mijn kinderen moet kiezen."

Zijn trainer Erik ten Hag benadrukte dat hij zijn routinier, die bij Ajax voornamelijk nog als invaller fungeert, liever niet wilde laten gaan. "Ja, ik kan er ook voor gaan liggen maar dat lijkt me niet netjes tegenover Huntelaar. Hij heeft zo veel voor Ajax betekend. Hij is een topper met zo'n goede mentaliteit. Hij is een voorbeeld voor de huidige generatie voetballers."