Knieblessure Van Dijk zorgelijker dan werd vermoed

21 October 2020, 19:07 uur
Sport
mainImage
ANP

Engelse kranten vrezen dat de knieblessure van Virgil van Dijk ernstiger is dan wordt vermoed. Ze baseren zich op uitgelekt nieuws in Liverpool-kringen. Er schijnt sprake te zijn van een gecompliceerde kruisbandscheuring, die na operatie veel langer revalidatie vergt dan normaal.

Bij Memphis Depay, die op 15 december vorig jaar ook een kruisband van zijn knie scheurde en een maand later al filmpjes van opmerkelijk herstel liet zien, was sprake van een lichtere scheuring. Dat was ook het geval bij de Feyenoorder Eric Botteghin. Toen ging het om een scheur in z’n achterste kruisband.

Bij een scheuring in de voorste kruisband heeft revalidatie veel meer voeten in de aarde. Twintig jaar geleden kostte dat herstel Feyenoord-voetballers als Giovanni van Bronckhorst en Ebi Smolarek bijna een jaar van hun loopbaan. Zij revalideerden toen samen tegelijk op het KNVB-centrum in Zeist, samen met de Ajacied John Heitinga.

Virgil van Dijk, de aanvoerder van Oranje, liep de zware knieblessure op tijdens de derby Liverpool-Everton bij een horrortackle van doelman Jordan Pickford.