mainImage

KNVB: Eerste thuiswedstrijd ADO Den Haag zonder publiek

15 juli 2022, 17:45 uur
Sport, Den Haag & Regio

ADO Den Haag moet de eerste thuiswedstrijd in de competitie, tegen FC Den Bosch, afwerken zonder publiek. De aanklager betaald voetbal heeft deze straf opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden bij ADO Den Haag – Excelsior van 29 mei. De club accepteert de straf en gaat dus niet in beroep.

Op zondag 29 mei vonden er tijdens als na de voetbalwedstrijd ADO-Excelsior, ernstige ongeregeldheden bij het ADO stadion plaats. Na afloop van de wedstrijd werd het veld bestormd waarbij onder andere met zwaar vuurwerk, fakkels en andere voorwerpen naar het vak met Excelsior supporters werd gegooid. Buiten het stadion werden ME'ers met stenen, straattegels, ijzeren staven, brandende voorwerpen en een uit de grond getrokken verkeersbord met paal en al bekogeld. Hierbij raakten diverse ME'ers gewond.

ADO Den Haag begint het nieuwe seizoen met een uitduel tegen Heracles Almelo op vrijdag 5 augutus om 20.00 uur. De eerste thuiswedstrijd staat een week later op het programma. Op zondag 14 augustus om 12.15 uur is FC Den Bosch de tegenstander in de tweede speelronde.


Foto: ANP