KNVB getroffen door cyberinbraak op hoofdkantoor in Zeist

4 April 2023, 09:01 uur
Sport
mainImage
ANP

Voetbalbond KNVB is zaterdagochtend getroffen door een cyberinbraak. Het gaat om een inbraak op het ICT-netwerk op de KNVB Campus in Zeist, het hoofdkantoor. Volgens de bond hebben cybercriminelen persoonlijke gegevens van KNVB-medewerkers illegaal in handen gekregen. Bij de Nederlandse voetbalbond werken zo'n vijfhonderd mensen.

"Steeds meer organisaties worden geconfronteerd met cybercriminaliteit. De KNVB is hier ondanks ons beveiligingssysteem nu ook het slachtoffer van geworden. We vinden het vooral heel erg dat onze medewerkers hier mogelijk mee te maken krijgen. Helaas hebben we op dit moment geen beter bericht. We doen er alles aan om de problemen te beperken", meldt de KNVB-directie dinsdagochtend in een korte verklaring.

De bond zegt dat de bedrijfsvoering en het voetbal niet verstoord worden en dat bijvoorbeeld "e-mailsystemen buiten schot zijn gebleven".

De cyberinbraak is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Bovendien is de KNVB met een gespecialiseerd bureau een digitaal forensisch onderzoek gestart om te kijken voor welke onderdelen dit gevolgen heeft.

 


Door: ANP