KNVB opent zoektocht naar 'chef en baas' als Koeman

29 June 2021, 17:44 uur
Sport
mainImage
ANP
Ronald Koeman.

Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma van de KNVB gaat snel op zoek naar een 'echte chef en baas' als opvolger van de vertrokken bondscoach Frank de Boer bij het Nederlands elftal. "Dat aura hing ook om Ronald Koeman heen", zei hij over de voorganger van De Boer. "En hij heeft ons weer op het juiste pad gebracht."

De Boer stapte dinsdag op bij Oranje, twee dagen na de uitschakeling door Tsjechië (0-2) op het EK. Hij was nog in het bezit van een verbintenis die pas eind volgend jaar na het WK in Qatar afliep. "Maar in dat contract stond ook een clausule dat we niet zouden doorgaan als de kwartfinale op het EK niet werd gehaald", zei Hoogma.

"Natuurlijk was het anders geweest als we na drie fantastische groepsduels in de achtste finale van Portugal hadden verloren. Door een counter terwijl we daarvoor net zelf de buitenkant van de paal hadden geraakt. Maar dat was niet het geval. Voor ons was er nu onvoldoende basis om door te gaan. De voorbereiding op het toernooi verliep rommelig", doelde Hoogma op enkele persconferenties van De Boer met onder meer foutieve namen en getallen. "Dat hebben we ook meegenomen in onze besluitvorming. In de poule wonnen we driemaal, maar het spel hield niet over."


Door: ANP