KNVB vervroegt drie wedstrijden Eredivisie vanwege weer

5 February 2021, 13:05 uur
Sport
mainImage
ANP

De KNVB heeft drie wedstrijden die zaterdag in de Eredivisie worden gespeeld vervroegd vanwege het voorspelde winterweer. Het gaat om PEC Zwolle - RKC Waalwijk, FC Emmen - AZ en sc Heerenveen - Vitesse. In Zwolle en Emmen wordt zaterdag al om 14.00 uur afgetrapt, in Heerenveen om 16.30 uur. Al deze wedstrijden stonden voor zaterdagavond op het programma.

In overleg met de clubs en tv-zender ESPN en na raadpleging van de meteorologen van Meteo Consult heeft de KNVB besloten om uit voorzorg een dag eerder al in te grijpen en de wedstrijden vroeger te laten spelen. Naar verwachting gaat het in de loop van zaterdag sneeuwen en ijzelen. Het duel PSV - FC Twente blijft op het programma staan voor 16.30 uur.

Over de wedstrijden van zondag neemt de KNVB zaterdag een beslissing. Voor zondag staan vier wedstrijden in de Eredivisie op het programma. Koploper Ajax, dat met de Johan Cruijff ArenA beschikt over een stadion met een dak dat dicht kan, begint om 12.15 uur aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Om 14.30 uur moeten de duels FC Groningen - Feyenoord en Willem II - ADO Den Haag beginnen. De 21e speelronde van de Eredivisie wordt afgesloten in Venlo, waar om 16.45 uur VVV - Sparta Rotterdam op het programma staat.

"De weersverwachting voor komend weekend is dat het langdurig en veel gaat sneeuwen met kans op ijzel", aldus de KNVB. "Ondanks dat er zonder publiek wordt gespeeld, wordt er in het geval van extreem weer uiteraard ook altijd rekening gehouden met de spelers en anderen die wel naar het stadion moeten komen en de omstandigheden op de velden om te kunnen voetballen."

Eind 2017 moest de KNVB op het laatste moment twee wedstrijden uitstellen vanwege overvloedige sneeuwval. De bond kreeg toen veel kritiek op de late besluitvorming. In februari vorig jaar besloot de KNVB in een winters weekend wel al een dag van tevoren om het programma te schrappen vanwege de slechte weersvoorspellingen.


Door: ANP