Koeman blijft kalm na vertraging: dit heeft geen enkele invloed

9 July 2024, 22:33 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman ziet de reisvertraging die het Nederlands elftal opliep richting de halve finale tegen Engeland op het EK niet als probleem. "Uiteindelijk hebben de spelers nog ongeveer 2,5 uur kunnen rusten in het hotel, dus het was geen enkel probleem. Dit zal van geen enkele invloed zijn op de wedstrijd van morgen", zei de bondscoach van het Nederlands elftal bij aankomst in Dortmund tegen de NOS.

Oranje zou in de middag met de trein van Wolfsburg naar speelstad Dortmund gaan, maar de trein reed niet. De spelers kregen dat te horen toen ze al in de bus op weg naar het treinstation waren. Koeman vertelde aan de NOS dat een vogel de boosdoener was van het niet rijden van de trein. Het Nederlands elftal reisde daarna in de avond met het vliegtuig.

De persconferentie die Koeman en verdediger Nathan Aké zouden geven in stadion Signal Iduna Park ging door de vertraging niet door. De laatste training in aanloop naar de halve eindstrijd tegen Engeland was dinsdag aan het begin van de middag in Wolfsburg, waar het Nederlands elftal tijdens het EK verblijft.


Door: ANP