5 February 2023, 16:56 uur
Sport
mainImage
ANP

De verschillen aan de kop van de ranglijst in de Eredivisie zijn na zondag nog wat kleiner. Feyenoord voorkwam dankzij invaller Alireza Jahanbakhsh diep in blessuretijd een tweede nederlaag tegen PSV (2-2), maar verspeelde wel voor de vierde keer dit jaar punten. De voorbije weken wist Feyenoord ook niet te winnen van FC Utrecht (1-1), Ajax (1-1) en FC Twente (1-1).

Feyenoord leidt na twintig speelronden met 43 punten. AZ heeft 41 punten, Ajax 40 en PSV 39. FC Twente kan zondag ook nog op 39 punten komen.

Het elftal van trainer Arne Slot kende in aanloop naar het duel met PSV flink wat tegenslag. Doelman Justin Bijlow blesseerde zich zaterdag op de training aan zijn pols en linksback Quilindschy Hartman kon ook niet meespelen omdat hij ziek is.

PSV-coach Ruud van Nistelrooij liet nieuwkomers Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard, die afgelopen week allebei op huurbasis werden vastgelegd, buiten het basiselftal. Van Aanholt moest na een half uur toch al het veld in. Phillipp Mwene raakte geblesseerd en ging per brancard van het veld. Even daarvoor was ook Anwar El Ghazi al uitgevallen met een blessure. De aanvaller zette PSV in de 8e minuut eerst wel nog op voorsprong. Na een goede dieptepass van Joey Veerman, gaf uitblinker Xavi Simons de bal goed in de loop mee van El Ghazi. De buitenspeler schoot beheerst raak: 0-1.

Feyenoord kreeg in een vrij vermakelijke, maar geen goede eerste helft enkele kansen. PSV-doelman Walter Benítez redde onder meer goed op een kopbal van spits Santiago Giménez.

De eerste fase na rust stond PSV onder flinke druk en leek de gelijkmaker aanstaande. Quinten Timber kreeg van dichtbij een haast niet te missen kans. Hij schoot de bal echter in de handen van Benítez. Giménez was daarvoor ook in de buurt van de 1-1.

PSV bleef op de been, maar leek het nog moeilijker te krijgen toen Armando Obispo in de 64e minuut een rode kaart kreeg toen hij hard inkwam op het bovenbeen van Giménez. Met tien man nam PSV echter verder afstand. De net ingevallen Hazard schoot van net buiten het zestienmetergebied over de grond raak (0-2).

Invaller Jahanbakhsh bracht de spanning in de 81e minuut met een kopbal terug (1-2). In de slotfase (met 9 minuten blessuretijd) kreeg Feyenoord veel mogelijkheden en eentje daarvan leverde een treffer op. Jahanbakhsh schoot in de 96e minuut via de binnenkant van de paal raak.