Koploper Feyenoord 'waakzaam' voor duel met hekkensluiter Cambuur

14 April 2023, 16:36 uur
Sport
mainImage
ANP

Koploper Feyenoord kan zondag in de competitiewedstrijd tegen hekkensluiter SC Cambuur beschikken over Lutsharel Geertruida. De verdediger, net terug van een hamstringblessure, kreeg donderdag in het met 1-0 gewonnen duel met AS Roma in de kwartfinales van de Europa League weer wat last van zijn bovenbeen. Volgens trainer Arne Slot is Geertruida zondag in Leeuwarden (aftrap 16.45 uur) gewoon inzetbaar.

Dat geldt niet voor de al langer geblesseerde Quinten Timber, Patrik Walemark en Mimeirhel Benita, die herstellende is van een knieoperatie. De wedstrijd tegen Cambuur zou aanvankelijk om 14.30 uur beginnen, maar werd iets verlaat vanwege de Europese verplichtingen van Feyenoord. De ploeg van Slot speelt komende donderdag in Italië de return tegen AS Roma.

Zes wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Feyenoord aan kop van de Eredivisie 8 punten voorsprong op Ajax en PSV. Cambuur staat helemaal onderaan. In november won Feyenoord in De Kuip met 1-0 van de ploeg uit Leeuwarden.

"Zij hebben net als wij de punten hard nodig", aldus Slot. "Dat is iets waar wij waakzaam voor moeten zijn. Cambuur heeft de laatste jaren mooi en leuk voetbal gespeeld en zich goed gepresenteerd in de Eredivisie. Dit seizoen hebben ze het moeilijk, maar thuis slagen ze er alsnog vaak in het de grote clubs lastig te maken. Zie bijvoorbeeld de overwinning op PSV, terwijl AZ en FC Twente pas laat in de wedstrijd het verschil maakten."

 


Door: ANP