Luiten toont herstel op The Memorial

31 May 2019, 11:26 uur
Sport
mainImage

Joost Luiten heeft 73 slagen nodig gehad voor de eerste ronde van The Memorial, het toernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd door golflegende Jack Nicklaus. De Rotterdammer begon met vier bogeys op zijn eerste negen holes, maar herstelde zich daarna met drie birdies. Met een score van één boven het baangemiddelde staat Luiten in de middenmoot, op de gedeelde 66e plaats.

De 33-jarige Nederlander deed het beter dan majorwinnaars als Rory McIlroy, Justin Rose en Jason Day, die allemaal 75 slagen nodig hadden voor hun eerste ronde. Flinke regenval had de banen van Muirfield Village in Dublin (Ohio) zompig en zwaar gemaakt.

De Amerikaan Ryan Moore gaat aan kop met 65 slagen, zijn landgenoot Jordan Spieth volgt op één slag. Tiger Woods, die in april op de Masters zijn vijftiende majortitel binnenhaalde, liep een ronde van 70 slagen. Woods staat daarmee op de 23e plek in het klassement. Over twee weken hoopt de Amerikaan op de US Open weer iets dichter in de buurt te komen van het record van Nicklaus, die achttien majors op zijn erelijst heeft staan.


Door: ANP