Makkelijke zege badmintonner Kweekel bij EK

27 April 2021, 17:32 uur
Sport
mainImage

In Kyiv zijn dinsdag de individuele Europese Kampioenschappen badminton begonnen. Hagenaar Joran Kweekel, uitkomend voor BC Drop Shot en de nummer 116 op de wereldranglijst, behaalde in de eerste ronde mannen enkel een gemakkelijke overwinning. Zijn opponent, de uit Moldavië afkomstige Cristian Savin, werd met de alleszeggende cijfers 10-21 en 8-21 aan de kant gezet.

De als vijfde geplaatste Rijswijk Mark Caljouw, uitkomend voor het Haagse DKC, had in de eerste ronde een bye. Morgen, woensdag, neemt Caljouw het op tegen de ongeplaatste Luka Wraber uit Oostenrijk.

Inmiddels is bekend dat het India Open, later in mei, een toernooi waar Caljouw ook aan deel zou nemen, is afgelast vanwege de kritieke corona situatie in het Aziatisch land.

Het Haagse toptalent bij de vrouwen, de 20-jarige Alyssa Tirtosentono, Haagse van Javaanse afkomst telg uit een echte badmintonfamilie, uitkomend voor Drop Shot, won haar partij met partner Debora Jille (Duinwijck). Het Nederlandse duo versloeg in de eerste ronde vrouwendubbel de Noorse combinatie Jörgensen/Syvertsen met 21-13 en 21-8.