Martin van Geel stopt bij Feyenoord

27 March 2019, 13:06 uur
Sport
mainImage

Martin van Geel is bezig aan zijn laatste maanden bij Feyenoord. De technisch directeur vertrekt op 1 juli, maakte de Rotterdamse club woensdag bekend. Van Geel was acht jaar lang werkzaam bij Feyenoord.

Feyenoord meldt dat Van Geel na overleg met de overige directieleden tot de conclusie is gekomen dat het zowel voor hemzelf als voor de club beter is om te vertrekken. De Brabander vindt dat er de laatste tijd te veel negatieve aandacht voor hem is.

Van Geel startte 1 mei 2011 bij Feyenoord en gaf toen bij zijn presentatie aan dat hij hoopte tot zijn pensioen aan de Rotterdamse club verbonden te blijven. Feyenoord had op dat moment een schuldenlast en negatief eigen vermogen. Van Geel stelde trainer Ronald Koeman aan, die met Feyenoord als tweede eindigde in de eredivisie. Zijn opvolger Fred Rutten had minder succes. Giovanni van Bronckhorst, de derde coach in de periode van Van Geel, behaalde met Feyenoord vijf prijzen. Hoogtepunt was de landstitel in 2017.

''Het is een prachtig avontuur geweest en we hebben met elkaar een reeks successen geboekt, waarvan werkelijk niemand vooraf geloofde dat we dat zouden kunnen bereiken'', zegt de 58-jarige Van Geel, die eerder als technisch directeur werkzaam was bij Willem II, AZ, Ajax en Roda JC. ''Natuurlijk is het spijtig dat het straks eindigt, want met de directe collega’s had ik nog jaren door kunnen werken. Het lot van een technisch directeur is dat successen uit het verleden en waar je als club vandaan komt door een deel van de buitenwacht snel zijn vergeten als het een periode minder draait. Dat is jammer, maar zo werkt het nu eenmaal. De vele negatieve aandacht die er nu voor mij is, is niet goed voor Feyenoord. Vandaar dat ik ruimte maak.''

Het is nog niet duidelijk wie Van Geel bij Feyenoord opvolgt. ''We zijn ook daarom blij dat Martin nog enkele maanden op zijn post blijft. We nemen de tijd om voor de toekomst de juiste besluiten te nemen en hoeven nu dus niet te vrezen dat ondertussen allerlei zaken op technisch gebied blijven liggen. Zoals ik Martin de afgelopen 1,5 jaar heb leren kennen, zal hij zich tot de laatste werkdag hier voor 100 procent blijven inzetten voor de club'', stelt Jan de Jong, algemeen directeur van Feyenoord.