Max Verstappen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

1 September 2022, 19:07 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen is donderdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 kreeg de koninklijke onderscheiding uitgereikt door minister Conny Helder van Sport.

"Dit is een bijzonder trots moment voor mij en komt heel onverwacht, zo vroeg in mijn carrière", aldus Verstappen. "Ik wil mijn familie en geliefden bedanken, maar ook Red Bull dat als een tweede familie voor me is. We hebben dit samen bereikt."

Volgens minister Helder is Verstappen "een grote inspiratie voor velen", zei ze bij de uitreiking. "Er komt veel meer bij kijken dan alleen talent om kampioen te worden. Vele jaren hard en lang werken, niet opgeven en doorgaan. En uiteindelijk rijd je als eerste Nederlander naar de wereldtitel Formule 1. Wat een fantastische prestatie. Je hebt Nederland hiermee ook wereldwijd op de kaart gezet."

KNAF

De Nederlandse autosportfederatie KNAF gaf Verstappen, ter ere van zijn benoeming tot Officier, het Nederlandse racelicentienummer 1 cadeau. "Te zeggen dat deze onderscheiding verdiend is, is zacht uitgedrukt", aldus interim-voorzitter Jan de Wit van de KNAF. "Wat een prestatie, wat een indrukwekkende carrière, wat een ambassadeur ben je voor ons land en onze sport. Daarom vonden we het gepast om ook een klein gebaar te maken."

Verstappen veroverde afgelopen jaar de wereldtitel in de Formule 1 na een zenuwslopend gevecht met Lewis Hamilton, dat tot de laatste ronde van de laatste race duurde. De 24-jarige Nederlander passeerde zijn Britse rivaal in de slotronde van de GP van Abu Dhabi en besliste de strijd om de titel daarmee in zijn voordeel. Verstappen gaat dit seizoen onbedreigd aan kop in het WK-klassement en koerst af op zijn tweede wereldtitel.

Komende zondag vindt in Zandvoort de Grote Prijs van Nederland plaats. Vorig jaar won Verstappen voor eigen publiek. Het GP-weekeinde in Zandvoort begint vrijdag met twee vrije trainingen, zaterdag is de kwalificatie. Verstappen debuteerde in 2015 in de Formule 1. Een jaar later won hij in Barcelona zijn eerste race. Hij was toen net overgestapt van Toro Rosso (nu AlphaTauri) naar Red Bull, de renstal waarvoor hij nu nog steeds rijdt.

 


Door: ANP