mainImage
Orange Pictures
Milan van Ewijk

door Koen Jans

Ook na de derde Eredivisiewedstrijd van het seizoen staat ADO Den Haag nog met lege handen. In het eigen Cars Jeans Stadion ging de formatie van Fons Groenendijk met 1-2 onderuit tegen Sparta Rotterdam, dat in de eerste helft tweemaal scoorde via Mohamed Rayhi. Lex Immers maakte de strijd nog spannend, maar het mocht voor ADO niet zo zijn.

De Haagse ziekenboeg stroomde voor het duel met Sparta zo goed als leeg. Lex Immers en Milan van Ewijk waren weer fit genoeg om in de basis te starten en ook John Goossens en Dion Malone konden weer in de dug-out plaatsnemen. In aanloop naar het duel zei Groenendijk bovendien dat nieuwelingen Bilal Ould-Chikh en Michiel Kramer ‘’er steeds nadrukkelijker aan komen.’’

Na de aftrap koos ADO Den Haag meteen de aanval, waarmee het enkele mogelijkheden wist te forceren in de eerste 25 minuten. Erik Falkenburg kopte naast via een Spartaan en een vrije trap van Aaron Meijers kon maar net worden gepareerd door Tim Coremans, de oud-doelman van ADO Den Haag. Maar de grootste kans was voor Tomas Necid, die de bal van dichtbij tegen Coremans aan kopte.

Toch ging het voor rust mis. Twee keer zelfs. Rayhi toonde zich een ware plaaggeest voor ADO Den Haag, door drie keer gevaarlijk door te komen vanaf de rechterflank. Eén keer ging de bal voorlangs, maar tot twee keer toe wist de Spartaanse aanvaller hard raak te schieten. In de 26ste minuut en vlak voor de rust verschalkte hij doelman Robert Zwinkels: 0-2.

Zo werd het een frustrerende wedstrijd voor ADO Den Haag, dat het wel probeerde, maar dus wel weer achter de feiten aanliep. Dat beeld wilde Groenendijk na rust graag veranderen, door Elson Hooi en thuisdebutant Bilal Ould-Chikh in te brengen.

De twee invallers zorgden voor leven in de brouwerij. Met name Hooi liet zich gelden, onder meer met een goede actie vanaf links en een schot voorlangs. Maar het vele balbezit van ADO Den Haag werd niet omgezet in doelpunten. Ondertussen kwam Sparta er bij tijd en wijlen ook gevaarlijk uit. Zo vuurde Bryan Smeets na een uitbraak maar net over.

Met het inbrengen van Michiel Kramer zorgde ADO Den Haag voor een slotoffensief in het Haags Kwartiertje. Daarin maakte Lex Immers met het hoofd de aansluitingstreffer. ADO Den Haag wilde doordrukken en zorgde nog voor een aantal gevaarlijke momenten via Necid, Kramer en Pinas, maar een gelijkspel kwam er niet.

ADO Den Haag heeft volgende week zondag de kans op herstel, in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Van Ewijk, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, Pinas, Bakker (75. Kramer); Goppel (46. Ould-Chikh), Necid, Falkenburg (46. Hooi).