NEC naar halve finale KNVB-beker na eenvoudige zege op ADO

6 February 2024, 22:22 uur
Sport
mainImage
ANP

NEC heeft de halve finale van de KNVB-beker bereikt. De Eredivisieclub won in het eigen stadion met 3-0 van ADO Den Haag, de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie.

NEC was sinds de nederlaag tegen Ajax begin december al negen wedstrijden ongeslagen in de competitie en de beker. De ploeg van trainer Rogier Meijer begon ook uitstekend aan het duel met ADO. Koki Ogawa kopte al in de tweede minuut een corner van Tjaronn Chery binnen, 1-0. Na de vroege treffer daalde het niveau en hoefden de keepers in de eerste helft amper meer in actie te komen.

ADO was meteen na rust gevaarlijk via Daryl van Mieghem en Tyrese Asante, maar NEC besliste binnen een tijdsbestek van vijf minuten het duel. Op aangeven van Bart van Rooij schoot Dirk Proper in de 62e minuut de 2-0 achter keeper Nick Marsman. Chery mocht even later doorlopen richting het strafschopgebied en uithalen, 3-0.