Dagblad070 | Nieuw parcours wielervereniging HSK Trias

Nieuw parcours wielervereniging HSK Trias

mainImage

Wethouder Sport Richard de Mos heeft vanmorgen het nieuwe parcours van wielervereniging HSK Trias geopend. Het parcours is flink aangepakt. Er is verlichting en een voetpad aangelegd om (ook in de wintermaanden) veilig de kantine kunnen bereiken, er is opnieuw geasfalteerd, bochten zijn veiliger gemaakt en middels een slimme uitbreiding kunnen nu de jongere en de oudere jeugd tegelijkertijd afzonderlijk veilig op het parcours trainen.

Sinds 1987 is de enige Haagse Wielervereniging HSK Trias gevestigd in recreatiegebied De Uithof achter de schaatsbaan. Het parcours dat in 1987 is aangelegd, was dringend toe aan onderhoud. Het aantal leden is de laatste jaren gegroeid en zowel de gemeente als de wielervereniging willen dat hun leden veilig kunnen fietsen en toeschouwers veilig kunnen kijken. Een update was dus nodig.

Verantwoordelijk wethouder De Mos zette ook een aantal vrijwilligers van de vereniging in het zonnetje. Iedereen is van harte welkom om het nieuwe parcours te bewonderen. Let op: er zijn ook jeugdwielerwedstrijden en wij vragen dan ook de kinderen ruim baan te geven.