Dagblad070 | Oekraïne een van de tegenstanders van Oranje

Oekraïne een van de tegenstanders van Oranje

mainImage

Oekraïne is een van de tegenstanders van het Nederlands elftal op het EK. Beide landen zijn ingedeeld in groep C van de Europese eindronde.

Oekraïne is een van de zes groepshoofden op het EK, met dank aan de eindzege in poule B van het kwalificatietoernooi. Oekraïne haalde 20 punten uit acht duels, drie meer dan Portugal. Italië, Engeland, Spanje, Duitsland en België zijn de andere groepshoofden op het EK

Het EK wordt in twaalf landen gehouden. Nederland levert met Amsterdam ook een speelstad, net zoals er gevoetbald wordt in Italië, Engeland, Spanje en Duitsland. Landenploegen met een speelstad genieten thuisvoordeel tijdens de Europese eindronde die ter ere van de zestigste verjaardag van de UEFA in twaalf landen wordt afgewerkt.

Om die reden kan Oranje alleen gekoppeld worden aan groepshoofden Oekraïne en België. Rusland is al ingedeeld bij België omdat dit land wegens politieke conflicten in de poule niet tegen Oekraïne mag uitkomen. Daarom belandt Oranje automatisch in de groep met Oekraïne.


Foto: ANP