Opnieuw blessure Feyenoord-doelman Justin Bijlow; huilend van het veld

4 February 2024, 16:48 uur
Sport
mainImage
ANP
Feyenoord-doelman Justin Bijlow huilend van het veld.

Feyenoord-doelman Justin Bijlow heeft opnieuw een blessure opgelopen. In de uitwedstrijd tegen AZ moest hij zich na ruim een half uur laten vervangen.

Het is onduidelijk wanneer Bijlow de blessure precies opliep. De keeper van het Nederlands elftal ging op de grond zitten toen de bal op een ander deel van het veld was. Bijlow greep naar zijn rechtervoet en moest, met tranen in zijn ogen, van het veld worden gedragen. Timon Wellenreuther verving hem.

Bijlow is vaker geblesseerd. Eind augustus liep hij een breuk in de pols van zijn linkerhand op. In oktober maakte de keeper zijn rentree. Bijlow keerde in november terug bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman gaf in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar de voorkeur aan Bart Verbruggen van Brighton & Hove Albion.

Wie op het komende EK de eerste doelman van Oranje wordt, is nog niet duidelijk. Koeman zei zondag bij ESPN nog in zowel Verbruggen, Bijlow als Mark Flekken een kandidaat te zien. Eind maart speelt het Nederlands elftal twee oefenwedstrijden, tegen Duitsland en Schotland. Daarna komt Oranje pas weer bij elkaar als de voorbereiding op het EK begint.
 

 


Door: ANP