Oranje begint met goede statistieken aan kwartfinale met Turkije

3 July 2024, 09:07 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlands elftal begint met redelijke statistieken aan de kwartfinale tegen Turkije op het EK. Oranje won zes van de veertien eerder gespeelde wedstrijden tegen de tegenstander van zaterdag in het Olympiastadion in Berlijn. Nederland verloor vier keer van de Turken.

Oranje won op 7 september 2021 het laatste duel met Turkije met 6-1. Memphis Depay scoorde driemaal in de kwalificatiewedstrijd voor het WK in Qatar. Donyell Malen, Davy Klaassen en Guus Til maakten elk een doelpunt. Nederland verloor op 24 maart 2021 het uitduel met Turkije met 4-2. Burak Yilmaz maakte drie doelpunten voor de Turken. Voor Nederland scoorden Davy Klaassen en Luuk de Jong.

Nederland en Turkije hebben elkaar nog nooit op een EK of WK ontmoet. Turkije eindigde als tweede in de groep op de Europese eindronde in Duitsland, met een slechter doelsaldo dan Portugal. De Turken versloegen dinsdagavond Oostenrijk in de achtste finale met 2-1.

Ferdi Kadıoglu, geboren in Arnhem, is basisspeler van Turkije op dit EK. Oud-Feyenoorder Orkun Kökcü en Ismail Yüksek zijn geschorst voor de kwartfinale tegen Nederland.
 

 


Door: ANP